'Think outside the box requires also making use of it' 

OutsideOutside-the-box denken is de eerste stap op weg naar goede ideeën.  Door middel van creatieve technieken en concepten kan men goed afstand nemen tot de problematiek. We komen los van onze patronen en weten sommige te doorbreken. Maar waar het echt om draait is om de opgedane ideeën ook uit te werken en toe te passen! Ze moeten bijdragen aan de innovatiekracht en het resultaat van de organisatie.

 

In een straat zitten drie witgoedwinkels naast elkaar, die exact dezelfde producten verkopen. De meest linkse heeft op zijn deur staan dat hij de goedkoopste is. De meest rechtse heeft op zijn deur staan dat hij de beste is. De middelste is de enige die buiten de box denkt en dit weet toe te passen. Op zijn deur staat Hoofdingang!

 

Ook op de Veluwe, bij Presswood in Ermelo, zijn ze heel goed in staat om buiten hun eigen kader te denken. En dat in een branche die als vrij traditioneel te boek staat. Niet langer 'op elkaar stapelen', maar 'in elkaar stapelen' is ooit het uitgangspunt geweest, bij de ontwikkeling van een revolutionaire pallet.

 

Bij deze fabrikant hebben ze in navolging van eierdozen, nestbare pallets ontwikkeld. Dat bespaart heel wat opslagruimte. Bovendien zijn ze veel lichter dan de gangbare houten pallets, en dat is in logistiek opzicht ook een groot voordeel. Steeds meer afnemers weten daarom de hoofdingang in Ermelo te vinden. En dat levert het nodige resultaat op!