Neem de grootste hindernis in het nieuwe jaar!

 

'Gedragsaanpassing is de grootste horde, die we moeten nemen bij een veranderingstraject. Gedrag is vaak de bottleneck', benadrukt Ben Tiggelaar keer op keer, in zijn boeken en columns. Maar wie in het nieuwe jaar rekening houdt met de context, doelen, stimuli en omgeving kan bijna elke hindernis nemen!

 

horde

 

Verandering van context is cruciaal als het aankomt op het beïnvloeden van gedrag. Ons gedrag is nu eenmaal moeilijk te veranderen. Zeker op korte termijn. Bij ons handelen laten we ons vaak leiden door vaste patronen. En als we moeten veranderen hebben we vaak de neiging om de hakken in het zand te zetten.  

 

In een ziekenhuis doet het personeel er alles aan, om patiënten te genezen. Toch vinden er elk jaar weer incidenten plaats, die men had kunnen voorkomen. Soms met dodelijke afloop. Elkaar aanspreken op gedrag, en het volgen van trainingen levert meestal weinig op.  Daarom gooit men het bij een ziekenhuis in Noord-Brabant over een heel andere boeg. Daar weet men door een kleine aanpassing in de werksituatie, het aantal sterfgevallen op de OK met de helft terug te brengen.

 

Bij het Britse Virgin Atlantic vliegt men niet langer meer op de 'automatische piloot'. Daar weet men door effectieve gedragsbeïnvloeding, piloten gefocust te houden op het brandstofgebruik. Met het nodige resultaat. En bij het Amerikaanse McKinsey weet men tegenwoordig bijna iedere hindernis te nemen. Hoe ze dat doen? Gewoon door enige wijzigingen in de omgeving en stimuli aan te brengen!

 

Ook meer hordes nemen in het nieuwe jaar? Lees dan het volledige artikel op managementsite:

 

https://www.managementsite.nl/geef-bedrijfsresultaat-duwtje-goede-richting