Zo pluk je het laaghangend fruit!

 

Overal om ons heen is laaghangend fruit te vinden dat je zo kunt plukken. Met relatief eenvoudige ingrepen kun je veel geld verdienen en besparen. Bijvoorbeeld op het gebied van peroneelsbeleid, administratie, marketing of de logistiek.

 

Maar de reflex van 'zo doen we dat hier nu eenmaal' is bij veel organisaties nog sterk aanwezig. We houden dikwijls vast aan onze oude ingesleten patronen, waardoor ons gezichtsveld beperkt is. We hechten aan de status quo, en zijn weinig bereid om buiten de lijntjes te kleuren. Dat is zonde, want daardoor laten we veel kansen liggen.

 

laag

 

De Amsterdamse fietsproducent VanMoof vormt hierop een uitzondering. Veel van hun fietsen raakten tijdens het transport naar het buitenland beschadigd. De kartonnen verpakking bood dikwijls onvoldoende bescherming voor de hippe stadsfietsen. Tegenwoordig wordt daarom op de verpakking een grote flatscreen afgebeeld. Sindsdien is het aantal schadegevallen met 80% afgenomen. Dat betekent in de praktijk meer tevreden klanten en veel minder kosten.

 

Meer willen weten over hoe u het laaghangend fruit kunt plukken? Met kleine ingrepen een flinke impuls geven aan de omvang van uw klantenkring en omzet? Neem dan vandaag nog contact op voor een inspirerende lezing. Met de aangereikte kennis kunt u op korte termijn meteen uw voordeel doen!